Nära samarbete i 25 år 


Inomec är Sveriges ledande leverantör av kabelvagnar, som säljs under varumärket Cibes. Dessutom har Inomec ett av Sveriges bredaste sortiment av lyftutrustning för uthyrning.
 
Kompetens och kvalitet är ledord för Inomec och målet är att vara marknadsledande inom både lyfthantering och mobil strömmatning. Produktutveckling är en viktig del i arbetet och här spelar Järbo Svets och Press en viktig roll.
 
Vi har en pålitlig och lojal partner i Järbo Svets och Press. Deras hantverksskicklighet i kombination med att de är så duktiga på att komma på nya idéer och uppfinningar, gör att de är viktiga för oss varje gång vi tar fram en ny produkt, säger Johan Johansson, vd, Inomec AB.
 
Järbo Svets och Press fungerar som en totalleverantör och hjälper Inomec med allt från att producera och montera till att leverera ståldetaljer för kabelvagnar och strömmatning till kunder i hela världen.
 
Vi har följts åt i uppgång och nedgång i alla dessa år. Nu är vi på väg in i en utveckling som är mycket spännande både för Inomec och för Järbo Svets och Press, berättar Johan.


 

Kvalitet och leveranssäkerhet är viktigast


Dala Plåtteknik i Borlänge har sedan 1984 hjälpt företag med legotillverkning och bearbetning av komponenter: svetsning, bockning, kantpressning och skärning. De har jobbat tillsammans med Järbo Svets och Press i många år.
 
Järbo Svets och Press hjälper oss att svetsa och pulverlackera delar till komponenter som vi tillverkar. De är snabba och levererar alltid i tid, även om det innebär att de måste jobba över ibland, säger Bo Granath, inköp och försäljning på Dala Plåtteknik.
 
Det viktigaste för Dala Plåtteknik är kvalitet och leveranssäkerhet och Bo berättar att det är de största anledningarna till att de anlitar Järbo Svets och Press. Han ser också fram emot den nya svetsroboten som är på väg in. Den kommer att hjälpa till att öka antalet svetsade komponenter avsevärt.
 
– Jag uppskattar verkligen Markus och Anders. De funderar en stund över hur de ska lösa våra uppdrag och sedan får vi precis det vi ville ha. Dessutom är de trevliga att jobba ihop med. Det blir många fiskehistorier och skratt, berättar han.